Més informació!

Mindfulness per a docents

A qui va dirigit?

El Programa Mindfulness per educadors va dirigit a tot el personal docent dels Centres Educatius de Primària i Secundària.

En què consisteix?

L’ensenyança és una de les professions juntament amb el personal sanitari que més casos d’estrès i “síndrome de Burnout” genera. Així i tot  som conscients que l’ educació juga un paper fonamental dins la nostra societat. El professorat no només transmet coneixements teòrics sinó que promou una sèrie de valors i habilitats als estudiants, bàsics pel desenvolupament dins la societat.

Mindfulness per educadors és una eina de qualitat per entrenar la ment i aprendre a cultivar una actitud conscient aportant grans beneficis no només en l’àmbit professional, en aquest cas educatiu, on és de vital importància, sinó en molts altres aspectes de la vida quotidiana.

El Mindfulness ofereix a aquests professionals les eines necessàries per a la gestió de les emocions i afrontar amb calma, serenor i il.lusió el seu dia a dia dins i fora de les aules.

Estructura i metodologia

Programa de 8 sessions setmanals d’ 1:30 h

Metodologia: 50% teòric i 50 % pràctic

Entrega de material: Dossier + àudios de meditacions guiades

Objectius i beneficis

  • Entrenar la ment per millorar les capacitats d’ atenció, concentració, presa de decisions…
  • Millorar la gestió emocional, aprenent a respondre amb llibertat en lloc de reaccionar impulsivament pels nostres patrons instintius o hàbits automàtics.
  • Aprendre a gestionar l’estrès per no arribar a desenvolupar el “síndrome de Burnout” per esgotament, incrementant l’energia i afavorint la resiliència.
  • Aprendre a generar un entorn agradable, motivador i creatiu optimitzant la relació amb les altres persones.
  • Crear espais de silenci intern (reducció del diàleg mental involuntari i repetitiu) cultivant l’acceptació i la reducció del patiment.
  • Despertar l’ autoconsciència i la possibilitat d’iniciar un camí profund d’autoconeixement, base per treballar el veritable benestar.

Taller informatiu

Proposta d’un taller informatiu a l’Equip Directiu on s’explica amb detall el Programa Aules Conscients i com es pot duu a terme al seu centre.