Més informació!

Intensiu de Txikung

El Txikung (Qigong) és un conjunt de tècniques mil·lenàries xineses que s’han mantingut vives i en evolució fins als nostres dies. Es tracta de tècniques basades en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que cultiven l’experiència unificada de cos-respiració-ment. La pràctica del Txikung promou la vitalitat, l’equilibri emocional i la serenitat. El Txikung és una de les branques de la Medicina Tradicional Xinesa, juntament amb l’Acupuntura, el massatge Tuina, la Fitoteràpia i la Dietètica xinesa. La finalitat última del Txikung és l’estudi de la pròpia naturalesa i de la vida.

dissabte 29 d’agost

Mati de 10 a 13h

Sessió pràctica centrada en la seqüència del Txikung de les Sis Direccions, “Liu He Gong” 六合功.

Tarda de 14:30 a 17:00h

Presentació teòrica i xerrada: “Introducció al Txikung xinès: orígens, tipus i principis fonamentals.¨ i “El Txikung i el seu valor en la societat contemporània.

Sessió pràctica, revisió de la seqüència del Txikung de les Sis Direccions.

Aquest curs es centrarà concretament en la seqüència del Txikung de les Sis Direccions, Liu He Gong 六合功, basant-nos en el el sistema pedagògic de l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai (上海市气功研究所 Shanghai Qigong Research Institute), pertanyent a la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai (上海中医药大学 Shanghai University of Traditional Chinese Medicine).

La forma del Txikung de les Sis Direccions, també anomenat Txikung de la Unificació de Sis, promou l’harmonització en la persona de la part física i la psíquica, l’experiència interior i l’experiència exterior. També ens ajuda a desenvolupar la percepció de la força vital o qi (“txi”) i a promoure la seva circulació natural sense bloquejos. La seqüència està composta de moviments senzills que faciliten la memorització i per tant l’entrada a un estat meditatiu de pràctica, cosa que la fa una forma de Txikung especialment accessible a persones de tots els nivells i de diferents condicions físiques.

Facilitadora: Estel Vilar Bofill, instructora i traductora del xinès, formada a l’Institut de Recerca en Txikung de Xangai de la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Xangai. Impulsora i coordinadora del centre la Llanterna.

Lloc: la Llanterna. Carrer del Pont, 19. Torelló. Si el temps ho permet, es farà la sessió pràctica al jardí o be en un espai natural proper al centre.

Data: Dissabte, 29 d’agost de 10 a 13 i de 14:30 a 17:00

Preu: 45 euros / dia

Contacte: Estel Vilar 609863180 | [email protected]